tisdag 2 december 2014

AUBERGINEGRATÄNG!

Vardagsmat när det är som bäst!

Jag försöker ju få till en rätt som ska bli två! Ibland lyckas man bättre än andra gånger.
Barnen ville ha pasta med mustig tomatsås & jag ville laga något med Aubergine.
Så då fick det bli så. Jag började med att tvätta 2 auberginer och skiva dem i 1 cm skivor.
Saltade dem ordentligt & la i ett durkslag .Bara att ställa åt sidan och glömma bort medans man gör dubbel sats tomatsås.



Tomatsåsen!
En tetra eko krossade tomat (Ica)
1msk tomatpure
1 msk balsamvinäger
1 vitlöksolo
1 lök
1 grön chilifrukt
1 msk lantbuljong Renee Voltaire
basilika & persilja
Paprikapulver het eller mild
1 msk sötning valfritt (rårörsocker)

Börja med att skala & hacka lök,vitlök & chil.
smält kokosolja i en panna och häll i hacket.
Låt detta svettas ett tag i pannan & tillsätt sedan balsamvinäger
som får ånga av.
I med tomatpuren och sedan krossade tomater.
Rör runt
smaka av med lantbuljong & paprikapulver.
allt får koka ihop  på mellanvärme/ låg och smaka sedan av såsen med
svartpeppar ,salt och mer chilipulver om man vill.
Rör sist i basilika & persilja.







När aubergine har svettats ut sig vätska så torka av
den med hushållspapper.
Pensla en bakplåtsklädd långpanna med olivolja
och lägg ut alla skivorna.
Pensla ovansidan med olivolja och ställ i ugnen
 på 200 grader.
Detta går fort och passa så det inte förlorar all spänst.
Olja en ungsform och häll på ett lager sås sedan
lägg aubergine omlott och sedan ett lager till av såsen.
Toppa med parmesan
Och gratinera på 200 grader i ca 20-25 minuter.





Toppad med hemmagjord VEGAN parmesan!





Den ända näringsjäst jag rekommenderar
är ENGEVITA  med extra b12
Den är ett måste i mitt kök.



3 ingredienser Kan göra underverk för din mat!


ParmesanVEGAN!

1,2 Dl Cashewnötter
2 msk Näringsjäst
1/2 tsk flingsalt
Mixa och förvara i en tätslut burk så håller den i ett par veckor!
Den går att gratinera ,smälter inte, men får färg & ger en gratinerad känsla.
Det bästa av allt den är så GOD!





Parmesan receptet har jag gjort efter VEGGIEFUL.COM

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Det var faktiskt riktigt gott!
    Tack för du tittar in ,blir verkligen glad :))
    Trevlig kväll!

    SvaraRadera